Nordic Podcast Academy åbner i Sound Hub Denmark

En række partnere er gået sammen om at etablere et nyt akademi for den boomene podcastbranche, som skal ligge i Struer, også kendt som Lydens By. Blandt dem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og forfatterne bag ny podcastbog.

Der er tale om et nyt partnerskab mellem de erfarne radio- og podcastfolk Dorte Palle og Tor Arnbjørn, som netop har udgivet Podcastbogen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Sound Hub Denmark og Struer – Lydens By.

’Nordic Podcast Academy’ har parterne døbt barnet, og det internationalt klingende navn skal signalere, at ambitionerne om at levere talentudvikling og formel efteruddannelse i podcast er skyhøje og rækker ud over landets grænser.

I spidsen for aktiviteterne står den tidligere DR-chef og Dorte Palle, som har en fortid som studievært, producent og chef i DR.  I dag arbejder hun som selvstændig podcaster og konsulent.
”Danmark har en lang og stærk tradition for fortællinger i lyd, men vi har aldrig haft talentudvikling eller efteruddannelse, der var decideret målrettet mediet. Jeg håber, at vi kan samle passionerede podcastere – også ud over Danmarks grænser – i et spirende og kreativt miljø, der emmer af god lyd,” siger Dorte Palle.

I første omgang vil akademiet tilbyde et diplomkursus henvendt til kommunikatører og journalister med behov for at producere egne podcasts. Desuden bliver der tilbudt en lang række podcastforløb og – som et særligt tiltag – en intensiv talent camp for unge, udvalgte talenter.

Baggrunden for samarbejdet er den stigende interesse for lyd og podcast, som nærmest er eksploderet i de seneste års tid både hos lyttere og producenter.
”Podcastinteressen og -ekspertisen er mindst lige så stor i Norge og Sverige som herhjemme, og vi vil gerne samle alle lydkræfterne og lære af hinanden. Formidling og historiefortælling med lyd er kommet for at blive, og derfor ser vi mange muligheder i dette samarbejde”, siger rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Trine Nielsen.

Rammerne for det nye podcastakademi bliver det helt nyopførte Sound Hub Denmark, som er et udviklingsmiljø for lyd, etableret i Bang & Olufsens gamle ”Fabrik 1”, hvor det hele startede med radio og tv-produktion tilbage i 1949. Sound Hub Denmark huser i forvejen internationale start-ups inden for lyd og akustik, og nu får de altså selskab af et nyt uddannelsesmiljø for kommunikation med lyd.

Tiltaget er et naturligt led i Struer Kommunes ambition om at blive et dansk epicenter for lyd:
” Nordic Podcast Academy vil gøre Struer til det foretrukne sted at tage hen for både erfarne podcastere og fremtidens talenter. Samtidig er det en styrkelse af udviklingsmiljøet omkring Sound Hub Denmark. Så vi forventer os meget af det nye samarbejde,” siger borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj.

De første aktiviteter i Nordic Podcast Academy forventes at blive udbudt allerede i efteråret, mens diplomkurset kan tages fra foråret 2020.

Se flere informationer om de første kurser på akademiet her.

Og følg processen med at skabe akademiet i podcasten Dorte Palle Alene.

 

For yderligere information

Sound Hub Denmark A/S

Peter Bangs Vej 17

7600 Struer

 

www.soundhub.dk

 

CEO Peter Petersen, pp@soundhub.dk – tlf: +45 4045 6569

 

 

 

 

 

Sound Hub Denmark er en international videns- og erhvervsklynge for lydudvikling lokaliseret i Struer, Danmark, som vil huse og tiltrække investorer, entreprenører, iværksættere, forskere og etablerede lyd- og akustikvirksomheder. Partnere i Sound Hub Denmark omfatter førende globale virksomheder i den internationale audio industri; Bang & Olufsen og Harman Lifestyle samt Aalborg Universitet og Danish Sound Network. Sound Hub Denmark tilbyder et innovativt udviklingsmiljø for lyd med verdensklasse måle- og testfaciliteter i et spændende virksomhedsfællesskab og med adgang til vidensinstitutioner og mentorer. Indenfor meget kort afstand er der herudover et bredt udbud af virksomheder med supplerende kompetencer. Ambitionen er at skabe et fundament for innovation, vækst og jobs for virksomheder og personer, der ønsker at blive verdensklasse indenfor for deres specifikke område og hermed være i stand til at tiltrække nøgleinvestorer. Sound Hub Denmark er også åben for teams eller afdelinger fra eksisterende virksomheder, som ønsker at arbejde med lydinnovation og -udvikling, og som kan drage fordel af at være en del af dette miljø for lydinnovation, lyd-kompetencer og spirende talenter.